SC Heerenveen heeft zaterdag twee oefenwedstrijden gespeeld. Tegen het Belgische KV Mechelen werd het 2-2. Eerder op de dag verloor het tweede elftal met 4-1 van FC Volendam.
Heerenveen pakte tegen Mechelen al snel de voorsprong. Al in de zesde minuut was het Odgaard, die een voorzet van Van Bergen in het doel kopte. Maar na dat goede begin verzwakte het spel van Heerenveen en was Mechelen de sterkere ploeg. Een kwartier na de openingstreffer scoorden de Belgen de verdiende gelijkmaker. Door de goal van Gustav Engvall stond er 1-1- op het scorebord. Dat was ook de stand bij rust.
Johnny Janssen nei ôfrin fan de wedstriid
Johnny Jansen zette zijn ploeg in de rust op scherp en opnieuw was het snel raak. Al na twee minuten scoorde Odgaard, met een fraai hakje, zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Ondanks de goal verzwakte het spel van de ploeg opnieuw. Tien minuten voor het fluitsignaal van het einde van de wedstrijd klonk, wist Mechelen toch nog te scoren. Maar de 2-2 van Togui werd afgekeurd wegens buitenspel. Vier minuten later was het alsnog raak: Kaya zette de gelijkmaker op het scorebord.
Lucas Bijker nei ôfrin fan de wedstriid
SC Heerenveen - KV Mechelen 2-2 (1-1) 6. Odgaard 1-0; 22. Engvall 1-1; 47. Odgaard 2-1; 84. Kaya 2-2.
Opstelling SC Heerenveen: Bednarek, Floranus, Høegh, Dresevic, Woudenberg, Kongolo, Faik, Rienstra, Bruijn, Odgaard en Van Bergen.
Opstelling KV Mechelen: Verrips; Van Cleemput, Thibaut, Swinkels, Bijker; Kaya, El Messaoudi (46. Van Damme), Schoofs, Tainmont; Togui, Engvall.
Eerder op de dag speelde SC Heerenveen met een ander elftal negentig minuten tegen FC Volendam. In die wedstrijd verloor de ploeg met 4-1. Dat verlies schetste zich al na de eerste drie minuten, toen Volendam door een kopbal van Tol op 1-0 voorsprong kwam.
Na de rust was het Joey Vermeer die er 2-0 van maakte. Uit een hoekschop kon Jizz Hornkamp met de 2-1 iets terug doen, maar nog geen vijf minuten later was het Kaars die het verschil weer op twee bracht. Diezelfde Kaars scoorde een kwartier voor tijd ook de 4-1.
SC Heerenveen - FC Volendam 1-4 (0-1) 3. Tol 1-0; 50. Veerman 2-0; 62. Hornkamp 2-1; 65. Kaars 3-1; 75. Kaars 4-1.
Opstelling SC Heerenveen: Kroesen; Akujobi, Drkusic, Skovgaard, Beuker; Westra, Hajal, Frederiksen; Van der Heide, Hornkamp, Mihajlovic (46. Adney).
Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti (46. B. Plat), M. Tol (67. Betti), Eerdhuijzen (67. J Vlak), Baly (46. Smal); A. Plat (46. Runderkamp), J. Veerman (67. J. Vlak), J. Vlak (46. G. Vlak); Doodeman (46. Kaars), Peters (67. Doodeman), Murkin (46. El Azzouzi).