Mantgum, Bitgum en Baard ook door naar de eerste omloop IFK Jeu de Pelote

27 jun 2019 - 14:51

De parturen van Mantgum, Bitgum en Baard zijn door naar de eerste omloop van het Iepen Frysk Kampioenskip Jeu de Pelote. Zij wonnen woensdagavond de voorrondewedstrijden op It Plein in Easterlittens.

Foto: Henk Bootsma

De openingswedstrijd tijdens de derde voorronde van het 21ste IFK was tussen Mantgum en Burgwerd. Na een moeizame start was het duidelijk wie het sterkste partuur in huis had. Mantgum won met 8-3.

De tweede wedstrijd van de avond was niet een spannende wedstrijd: Bitgum won met 8-0 van het partuur uit Lollum/Waaksens.

Tijdens de derde en laatste wedstrijd in Easterlittens won het partuur uit Baard met 3-8 van Wiuwert/Britswert.

Uitslagen voorronden Iepen Frysk Kampioenskip Jeu de Pelote 2019 tot nu toe

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag
Wommels Wjelsryp Mantgum Deinum of Hartwerd
Menaam Grou Bitgum Bolsward of Dronryp
Winsum Stiens Baard Reahûs/Tirns of Spannum

Vierde dagen van de voorronden

Donderdag gaan de voorronden van het Iepen Frysk Kampioenskip Jeu de Pelote weer verder. Om 18.30 begint de eerste wedstrijd tussen Deinum en Hartwerd. Daarna zijn de wedstrijden tussen Bolsward en Dronrijp, tussen Reahûs/Tirns en Spannum.

Het IFK 2019

Jeu de Pelote is in variant van het kaatsen die verschilt met het traditionele Friese spel: zo bestaan de parturen uit vijf spelers en is het veld een stuk smaller.

Op het Iepen Frysk Kampioenskip 2019 doen 28 teams mee. 24 daarvan spelen op maandag 24 juni tot en met donderdag 27 juni in de voorronden.

Vrijdag 28 juni begint dan de eerste omloop met de twaalf winnaars van de voorronden en de vier beste teams van vorig jaar. De tweede omloop is op 2 en 3 juli, een dag later zijn de halve finales. De finale is op vrijdag 5 juli.

Alle wedstrijden zijn op het dorpsplein in Easterlittens.

(advertinsje)
(advertinsje)