LIVEBLOG: Dag 2 van de zwemelfstedentocht van Maarten

23 jun 2019 - 04:50

De zwemtocht van Maarten van der Weijden langs de Friese elf steden is dag en nacht bij Omrop Fryslân te volgen, onder meer via dit liveblog. Maarten begon 21 juni en moet maandag weer in Leeuwarden aankomen. Van der Weijden zwemt de monstertocht van zo'n 200 kilometer om geld in te zamelen voor diverse projecten tegen kanker. Alles over Maarten zijn eerste zwemdag is terug te lezen in dit blog en alles wat Omrop Fryslan doet op radio, televisie en internet is te vinden op de pagina Maartens Alvestêdetocht.

5:45
Eind van dit liveblog

De derde dag is nu echt begonnen! Daarom sluiten we dit liveblog af, want ook de tweede dag en nacht van Maarten van der Weijden zitten er echt op. Dag drie is vanaf nu te volgen in dit blog.

5:13
In Witmarsum

Wachten wordt beloond! Sommige mensen stonden aan het begin van de nacht al in Witmarsum, kort voordat Maarten van der Weijden begon aan een dutje van drie uren. Maar nu, om 5.00 uur, is hij in Witmarsum. En dat vieren ze daar flink.

Wytmarsum

4:34
Hij zwemt weer!

Hy swimt wer

3:52
Beweging!

Er gebeurt weer iets! De eerste mensen van het team van Maarten van der Weijden zijn wakker in Schettens. Het duurt niet lang meer voordat hij verder zwemt richting Witmarsum en de volgende stempelpost, in Harlingen.

Foto: Omrop Fryslân, Ronald Talma
3:16
Stappers horen gesnurk

Stapper

3:03
Zzzzz

Zijn jullie nog wakker? Maarten van der Weijden en zijn team in elk geval niet. Zij slapen heerlijk in de omgeving van Schettens. Stil is het echter niet: er wordt luid gesnurkt. Goed om te weten: dan pakken ze in elk geval rust om zondag weer verder te kunnen!

1:22
Schipper Auke Kooistra

Aukje by de sliepboat

1:08
Witmarsum moet wachten

Se stonden al klaar in Witmarsum, maar ze moeten een paar uurtjes wachten. Het is tijd voor een paar uurtjes slaap voor Maarten van der Weijden. De bedoeling is dat hij drie uurtjes rust neemt en om 4.00 uur weer verder gaat.

Wytmarsum

(Advertentie)
(Advertentie)