LIVEBLOG: Laatste deelnemers Fietselfstedentocht 2019 in Bolsward

10 jun 2019 - 23:28

Zo'n 13.576 fietsers stapten deze pinkstermaandag weer op de fiets voor de 235 kilometer lange fietselfstedentocht. Maandagmorgen startte de tocht om 5.00 uur in Bolsward. In deze liveblog houden wij jou op de hoogte van alle nieuwtjes die voorbij komen op social media en een selectie van de hoogtepunten op televisie.

1:39
Bedankt voor het volgen

Hiermee sluiten we het liveblog af. Bedankt voor het volgen!

1:39
Laatste uurtjes
23:26
Iedereen in Bolsward

De laatste deelnemers van de Fietselfstedentocht zijn inmiddels ook in Bolsward, al dan niet per fiets. Er is dus niemand meer op de route.

Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema
22:57
Reactie organisatie

Stephan Rekker, voorzitter Fietselfstedentocht

22:48
Wel een kruisje

De mensen die van de weg gehaald zijn, krijgen wel een kruisje. Dat vertelt de organisatie die de kruisjes uitreikt aan verslaggever Timo Jepkema. Hun deelname telt echter niet mee.

22:47
Reactie Stephan Rekker

De laatste fietsers waren onderweg tussen Hindeloopen en Workum. "Op verschillende plekken langs de route was er zoveel onweer, dat we het niet meer verantwoord vonden", zegt Rekker. "En dat vonden mensen zelf ook niet."

"Er zijn nu nog fietsers op de weg, tussen Tsjerkwerd en Bolsward. Dat is zo'n vier kilometer. Die afstand vinden we nog wel verantwoord, dus zij komen op de fiets naar Bolsward."

22:24
Fietsers van de weg gehaald

De laatste fietsers die nog onderweg waren naar Bolsward voor de Fietselfstedentocht zijn van de weg gehaald.

Reden van die beslissing is het slechte weer met onweer. De fietsers waren tussen Hindeloopen en Workum.

22:12
In regenpakken aan de finish
Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema
21:58
Drukte bij de EHBO

In Bolsward regent het "verschrikkelijk veel", zegt verslaggever Timo Jepkema. "De laatste berichten zijn dat er nog twee bezemwagens bij de laatste groepen fietsers rijden. Als er onweer is, moeten alle fietsers meteen aan de kant. Dan moeten ze de bus in. Hier in Bolsward heeft de organisatie een soort crisiscentrum, maar er is nu nog geen aanleiding voor een noodscenario. Al is het bij de EHBO behoorlijk druk."

Trefwoorden: 
Fietselfstedentocht Fiets11
(advertinsje)
(advertinsje)