Galerij Hoogenbosch in Gorredijk stopt ermee

09 jun 2019 - 11:41

De eigenaren van galerij Hoogenbosch, Atze Hoogeveen en Dieuwke Bosch, stoppen ermee. Niet meteen, maar op 1 januari 2020. Het is hun eigen keuze, dus aan de ene kant vinden ze het mooi, want dit geeft tijd voor wat anders. Maar er zijn ook dingen die ze zullen missen, zoals het contact met kunstenaars.

Jaap Min: gestrande kotter bij Petten - Foto: Omrop Fryslân, Karen Bies

De galerij gaat verder en komt in handen van een stichting. Die zal er een veel breder cultureel bedrijf van maken, met niet alleen kunst, maar ook muziek en poëzie. Buro de Vries is in Gorredijk voor een gesprek met Atze en Dieuwke.

Jaap Min

De tentoonstelling die op dit moment is te zien in galerij Hoogenbosch bestaat uit werk van Jaap Min. Van deze kunstenaar (1914-1987) is een selectie gemaakt uit 1.500 tekeningen, gouaches, en aquarellen. Het zijn veel landschappen waar grote liefde voor de natuur uit blijkt.

In museum Belvédère in Heerenveen hangen olieverfschilderijen van Jaap Min. Met elkaar vormt het werk een bijzondere collectie, die voor een groot deel niet eerder voor het grote publiek te zien is geweest.

Galerij Hoogenbosch is beide Pinksterdagen geopend.

Omrop Fryslân ging langs bij Atze en Dieuwke van galerij Hoogenbosch

(advertinsje)
(advertinsje)