Buitenpost blijft in hoofdklasse na gelijkspel: "een prestatie van niveau"

VV Buitenpost speelt komend seizoen opnieuw in de hoofdklasse. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen werd 1-1 gespeeld tegen SDC Putten. Daarmee komt de club op de twaalfde plaats in het klassement, en dat is net genoeg om de nacompetitie te ontlopen.
De opluchting in de kleedkamer was groot, na afloop van de wedstrijd.
Bûtenpost fiert feest
Direct na de aftrap stond Buitenpost al met 1-0 achter. Met een lange bal scoorde Jurian van den Brink binnen 10 seconden voor SDC Putten. De Friezen hadden het lastig en speelden bijna de hele eerste helft tegen een achterstand aan.
Het was spannend en er waren veel kansen. Door een doelpunt van Rob Dijkstra kwamen de Friezen net voor rust op gelijke hoogte.

Buitenspel

De tweede helft was niet om aan te zien. Veel kansen waren er niet, al leek Buitenpost nog wel te scoren. Dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef 1-1.
Buitenpost speelde dit seizoen voor het eerst in de hoofdklasse. Dat de Friezen nacompetitie ontlopen is volgens sportverslaggever Roelof de Vries een "prestatie van niveau".

"Gelijkspel voelt als een overwinning"

Volgens trainer René van der Weij voelt het gelijkspel als een overwinning. "Het is alsof we kampioen zijn geworden. We hebben er het hele seizoen voor moeten knokken, maar we hebben het gehaald."