Cambuur niet naar finale play-offs door verlies in Doetinchem

SC Cambuur is er woensdagavond niet in geslaagd de finale van de play-offs te bereiken. Na het gelijkspel (1-1) van afgelopen zondag in Leeuwarden ging de ploeg van trainer René Hake in de returnwedstrijd in Doetinchem onderuit. Tegenstander De Graafschap ging beter met de kansen om en won met 2-0. De ploeg van trainer Henk de Jong, die deze zomer de overstap maakt naar Cambuur, treft in de finale van de play-offs Sparta Rotterdam.
Cambuur net nei finale play-offs troch ferlies yn Doetinchem
De thuisploeg kwam beter uit de startblokken dan Cambuur. De eerste kans van de wedstrijd was na balverlies van Sai van Wermeskerken dan ook voor De Graafschap. Het schot van Nabil Bahoui was echter een prooi voor keeper Xavier Mous. De grootste kans van de beginfase kwam op naam van aanvaller Nigel Robertha van Cambuur. De 21-jarige Robertha schoot na een goede pass van Matthew Steenvoorden van dichtbij over de goal.

Voorsprong De Graafschap

In de 24e minuut kwam de ploeg uit Doetinchem op voorsprong. Uit een vrije trap van Youssef El Jebli kopte spits Charlison Benschop de bal hard achter doelman Mous: 1-0. Twee minuten later was Cambuur alweer dichtbij de gelijkmaker, maar Robertha kopte de bal vanuit een vrije trap snoeihard op de lat.
© Orange Pictures
Met nog vijf minuten tot de rust kreeg De Graafschap na een overtreding van Andrejs Ciganiks een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied. El Jebli schoot de bal vervolgens in de muur en op de hand van Cambuurspeler Robbert Schilder en dus wees scheidsrechter Siemen Mulder resoluut naar de penaltystip. Benschop benutte die buitenkans en bracht de ploeg van trainer Henk de Jong op 2-0.

Tweede helft

Net na de rust had invaller Kevin van Kippersluis de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar van dichtbij kreeg hij de bal niet in de goal van keeper Hidde Jurjus. Even later leek De Graafschap te scoren, maar het schot van Bahoui werd tegengehouden door Sambissa. Tien minuten later was de thuisploeg opnieuw dichtbij de 3-0 Leeroy Owusu kwam op doelman Mous af, maar de uitblinkende doelman kwam als winnaar uit de strijd.
Cambuur ging in de slotfase nog wel met man en macht op zoek naar de aansluitingstreffer, maar voor de goal van De Graafschap lukte er maar weinig. De Doetinchemmers waren via Benschop met een enorme kans nog wel dichtbij de 3-0, maar hij schoot de bal een meter naast de goal. In de vijf minuten blessuretijd werd er uiteindelijk niet meer gescoord.
De Graafschap - SC Cambuur 2-0 (2-0) 24. Charlison Benschop 1-0, 40. Charlison Benschop (penalty) 2-0.
Opstelling Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Steenvoorden, Van Koesveld, Sambissa; Jansen (67. Conraad), Schilder, Ciganiks (46. Van Kippersluis); Maulun, Robertha, Kallon.