Tien spelers van Cambuur blijven thuis overeind tegen De Graafschap: 1-1

19 Mei 2019 - 22:26

Sportclub Cambuur heeft in de eerste wedstrijd tegen De Graafschap in de tweede ronde van de play-offs gelijkgespeeld. Het werd 1-1 in het Cambuurstadion. Voormalig Cambuur-speler Narsingh zorgde na een half uur spelen voor de 0-1, direct daarna scoorde Robin Maulun de gelijkmaker. Na de rust moest Cambuur verder met tien man; Mbende kreeg een rode kaart. Mous keerde nog een strafschop van Serrarens.

Tsien Cambuurspilers bliuwe thús oerein tsjin De Graafschap: 1-1

De eerste grote kansen waren voor De Graafschap. Nabil Bahoui kopte in de vijfde minuut de bal door na een verre uittrap van Nigel Bertrams. Daardoor kwam Furdjel Narsingh tegenover Cambuurdoelman Xavier Mous. Via Mous belandde de bal in het zijnet. Uit de corner die daarop volgde, redde Mous op een kopbal van Javier Vet.

Xavier Mous

Na een klein kwartier spelen, werd er voor het eerst gejuicht in het Cambuurstadion. Nigel Robertha scoorde, maar dat deed hij vanuit een buitenspelpositie. Aan de andere kant van het veld schoot Bahoui een vrije trap slechts een paar centimeter naast het doel van Mous.

Twee goals

De wedstrijd was direct lekker los, alleen de goals ontbraken nog. Die vielen in het laatste kwartier van de eerste helft. Met een mooie bal zette Youssef el Jebli voormalig Cambuur-speler Narsingh vrij voor Mous. Dit keer lukte het Narsingh wel om de bal achter keeper Mous te schoppen: 0-1.

Cambuur was niet van slag. Het tegenovergestelde juist: Robin Maulun zorgde twee minuten later al voor de gelijkmaker. Met een schot van buiten het strafschopgebied passeerde hij Bertrams in de verre hoek.

Foto: www.orange-pictures.nl

Vlak voor de rust stond er opnieuw een speler van De Graafschap oog in oog met Mous. Azor Matusiwa kreeg de bal mee en schoot de bal recht op Mous af, die uit zijn doel was gekomen.

Foto: www.orange-pictures.nl

Al snel na de rust kreeg Cambuur een zware teleurstelling te verwerken. Emmanuel Mbende maakte een overtreding op Fabian Serrarens: in de ogen van scheidsrechter Jeroen Manschot zwaar genoeg voor een rode kaart. Met een man meer zette De Graafschap direct druk op de Leeuwarders. Mous redde ze keer op keer: eerst een knappe reflex op een schot van Bahoui en even later een schot van Narsingh tegen.

Emmanuel Mbende

(Advertentie)
(Advertentie)