Te verkopen terrein van hondenclubs in Tijnje blijkt vuile grond

15 maaie 2019 - 17:58

In maart bleek dat de provincie het trainingsveld van twee hondensportverenigingen aan de Hanebuert in Tijnje wil verkopen als landbouwgrond. De kwestie krijgt nu een vervolg: de grond zou namelijk verontreinigd zijn. De Statenfractie van de FNP stelt schriftelijke vragen over de verkoop.

Foto: Omrop Fryslân, Johanna Brinkman

Op de grond aan de Hanebuert die gebruikt wordt door de hondensportclubs, was ooit een slibdepot gevestigd. De grond zou vuil zijn, daarom zet de Statenfractie van de FNP vraagtekens bij de verkoop. De FNP-fractie vraagt zich af of de provincie de verontreinigde bodem zonder voorafgaande sanering zomaar aan kan bieden als landbouwgrond.

Daarnaast wil de FNP weten of het college van Gedeputeerde Staten de hondensportverenigingen nog tegemoet wil komen als gebruikers van het terrein.

Petitie van de hondenclubs

Op 8 mei stuurden hondenclubs De Doordouwers uit Tijnje en De Vluchtsprong uit Jubbega een petitie aan Provinciale Staten. De verenigingen gebruiken het terrein al 24 jaar, maar als het verkocht wordt door de provincie als eigenaar, zou een oefenterrein voor de clubs verleden tijd zijn.

De provincie is bezig met een operatie om 'oneigenlijk gebruik' van provinciale grond tegen te gaan. Daar zou de kwestie met de hondensportverenigingen waarschijnlijk ook onderdeel van zijn.

Trefwoorden: 
FNP Tijnje Jubbega hondenclubs
(advertinsje)
(advertinsje)