Hoe is het in Lauwersoog na de grote brand bij het visrestaurant?

15 Mei 2019 - 10:31

"Je denkt: jeetje, dat kan niet waar zijn," zegt Truus Klont. Het visrestaurant van haar dochter Anita Klont, Waddengenot aan Zee bij Lauwersoog, brandde dinsdag volledig uit. De ouders van de eigenaresse reageren verslagen. Een dag na de brand rijden veel mensen bij het restaurant langs om de schade te inventariseren.

Hoe is het na de grote brand in het restaurant in Lauwersoog?

"Je krijgt tranen in je ogen, het is gewoon vreselijk. Zó'n mooi bedrijf en het liep zó mooi, en dan in één keer ben je alles kwijt," zegt Truus Klont, moeder van de eigenaresse.

Haar ouders zijn opgelucht dat er geen mensen gewond zijn geraakt. "Er waren wel 20, 25 mensen," schat vader Marten Klont in. "Maar die hebben ze er allemaal goed uitgekregen. Een meisje van het personeel is nog naar de toiletten gegaan, om te kijken of er nog iemand op zou zitten. Ze hebben zich heel goed gehouden," vult Truus Klont aan.

Marten en Truus Klont werd het nieuws via de telefoon verteld. "Hier slaap ik vannacht niet best van," zegt vader Marten Klont.

Verslaggever Peter Steinfort van RTV Noord spreekt de ouders van eigenaresse Anita Klont

Foto: ProNews

"De brand was gigantisch, enkel een gedeelte van de voorzijde van het restaurant is bewaard gebleven, daar staat 'Viswinkel & Rokerij' op. Dat kan ik nog zien, maar de rest ligt volledig in de as. Het is zwart, alles stinkt en er zijn hekken om het gebouw geplaatst. Van het terras is niets over, op een paar tafeltjes en stoeltjes na," zegt verslaggeefster Johanna Brinkman die dinsdagochtend in Lauwersoog was.

De weg bij het restaurant was dinsdag een poos afgesloten, maar is nu weer open.

Nieuwsgierig naar de schade

Veel mensen willen even kijken hoe het restaurant er nu bij staat. "Veel auto's rijden stapvoets langs, er was zelfs een buschauffeur die zijn bus aan de kant zette om een foto te maken." Verder is ook het Wetterskip langs geweest om de schade aan de weg en aan het gras te inventariseren. Ook een bord van het Friese Woudenpad is volledig zwartgeblakerd.

Verslaggeefster Johanna Brinkman in Lauwersoog

(Advertentie)
(Advertentie)