SC Cambuur viert feest met "twee lelijke doelpunten"

Het was feest in de kleedkamer van SC Cambuur dinsdagavond. De Leeuwarders wonnen met 2-1 van Almere City en zijn daardoor verder naar de volgende ronde van de play-offs voor de eredivisie.
SC Cambuur - Xavier Mous
Keeper Xavier Mous van SC Cambuur was blij met de uitslag, maar had nog wel iets aan te merken op de doelpunten. "We mogen heel erg blij zijn met in ieder geval de strijdlust die we hebben laten zien. De eerste helft bij vlagen goed gespeeld, twee lelijke doelpunten maar die tellen ook en die van Almere was trouwens ook lelijk. Ik denk dat we hartstikke blij zijn en mogen zijn ook. Door naar de halve finale."
SC Cambuur - Robin Maulun
De 2-0 in de 19e minuut was een eigen doelpunt van Almere City, al is de Franse middenvelder Robin Maulun van SC Cambuur het daar niet helemaal mee eens. Na een voorzet van links van Andrej Ciganiks miste Etemadi de bal en kon Maulun de bal op de goal koppen. Uiteindelijk raakte Marouane Bensabouh van Almere als laatste de bal. Voor mij was het mijn goal, verzucht Maulun. "But it's okay." Volgens de Fransman was het toch net zo belangrijk en mooi voor het team.
SC Cambuur - Rene Hake
Trainer René Hake is trots op zijn spelers en heeft dat ook laten weten in de kleedkamer, na afloop van de wedstrijd. "Ik heb gezegd dat ik het een geweldige prestatie vind en dat we het echt op een goede manier over de streep getrokken hebben, met als beloning de halve finale."
Zondag is de eerste wedstrijd in de tweede ronde om promotie. Waarschijnlijk wordt de tegenstander dan De Graafschap van Henk de Jong, maar het zou Excelsior ook nog kunnen worden. De uiteindelijke tegenstander wordt woensdagavond bekend.