Fietselfstedentocht haalt koop- en verkoopservice offline vanwege fraude

14 Mei 2019 - 11:40

Stempelkaarten voor de Fietselfstedentocht kunnen niet langer verhandeld worden op de website van de stichting. Dat heeft het bestuur besloten op hun vergadering. Er wordt steeds opnieuw fraude gepleegd met de verkoop van de kaarten.

Foto: Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

Eerder werd al gewaarschuwd voor fraude op de website. Ook toen liet de organisatie weten de service offline te halen als de problemen zouden aanhouden. Ondanks de waarschuwing worden er nog steeds mensen benadeeld.

"We hadden al eerder aangegeven dat als het aan zou blijven houden, wij de service uit de lucht zouden halen. Wij willen ons liever bezighouden met andere zaken in de voorbereiding", zegt Stephan Rekker van de organisatie van de Fietselfstedentocht.

Het bestuur vindt de fraude schadelijk voor het imago van de stichting. De organisatie zegt het te betreuren, "maar wij willen niet dat deelnemers die bij ons geregistreerd staan met behulp van onze systemen benadeeld worden."

Het zou gaan om zo'n dertig tot veertig gevallen van fraude en om twee of drie daders. De organisatie heeft al aangifte gedaan bij de politie.

Trefwoorden: 
fraude Fietselfstedentocht
(Advertentie)
(Advertentie)