Cambuur dinsdag naar Almere voor return: "Uit een ander vaatje tappen"

14 maaie 2019 - 08:33

Er wordt dinsdag besloten of Xavier Mous kan keepen bij SC Cambuur. De Leeuwarders spelen dan de return in de play-offs tegen Almere City. Vrijdag eindigde het eerste duel in het Cambuurstadion in 2-2, dus de ploeg van trainer René Hake zal dinsdag moeten winnen of hoog gelijkspelen (3-3, 4-4, enz.) om de volgende ronde te bereiken.

Foto: Omrop Fryslân

Het is nog altijd het bovenbeen waar Mous last van heeft. Het is zo erg dat hij daardoor vrijdag niet kon spelen, maar voor dinsdag heeft de keeper goede hoop. "Het voelde allemaal oké en ik ben uit voorzorg naar binnen gegaan. Het is nu afwachten wat de reactie is. Ten opzichte van donderdag gaat het zeker beter, maar het blijft een spierblessure en dat is lastig inschatten. We hakken dinsdag de knoop door", vertelt Mous. Anders zal, net als vrijdag, Pieter Bos op doel staan.

Overtuiging

Het goede nieuws is dat er, naast Mous, bijna geen blessures zijn verder. Hake kan dus met een fitte groep na de wedstrijd van dinsdag toewerken. Ondanks dat veel spelers voor het eerst play-offs spelen, kan de trainer onder de spelers niet merken dat er extra spanning op staat. "De groep straalde overtuiging uit, ondanks de moeizame wedstrijd van vrijdag. Maar met één goal maken of met één doelpunt verschil winnen, zijn we gewoon door. De afgelopen wedstrijden hebben we laten zien dat we daartoe in staat zijn. Het gaf mij een heel goed gevoel dat de spelers dat uitstraalden."

Wel zal Hake zijn spelers bewust maken dat het begin van de wedstrijd beter moet. Dat was vrijdag zowel in de eerste als de tweede helft niet goed. "Maar dat is niet het enige", zegt Hake. "Aan de bal waren we ook onrustig. Ik vind dat wij in positiespel betere wedstrijden hebben gespeeld dan vrijdag. Daar moeten we naar terug. Dat zullen we morgen ook beter moeten doen."

Nieuwe club voor Hake?

Hoe de toekomst van René Hake eruitziet, is nog onzeker. Zijn contract bij Cambuur loopt af en dus zal hij de club na dit seizoen verlaten. "Er speelt wel wat", zei de trainer maandag. Op de vraag wát er dan precies speelt, wilde Hake geen antwoord geven. "Dat horen jullie wel als het rond is en dat is het nu nog niet."

René Hake - Foto: www.orange-pictures.nl

Aanvaller Kevin van Kippersluis maakt zich niet te druk over de tweede wedstrijd tegen Almere City. "Het is mijn zesde jaar op rij dat ik play-offs speel, dus er is geen extra spanning." Dat Cambuur beter moet beginnen aan het duel, dat staat ook voor Van Kippersluis als een paal boven water. "We hebben vrijdag wisselvallig gespeeld. We moeten uit een ander vaatje tappen om door te gaan. Maar als wij in de 89e minuut de 0-1 maken, dan hoor je mij niet over hoe wij gespeeld hebben hoor."

Als Cambuur in de wedstrijd tegen Almere City wint of met hoge cijfers gelijk speelt, dan gaan de Leeuwarders door naar de volgende ronde. Dan wordt zondag de thuiswedstrijd spelen en is in die week daarna de return. Zoals het nu staat, is De Graafschap van trainer Henk de Jong dan de tegenstander.

De wedstrijd tussen SC Cambuur en Almere City begint dinsdag om 20.45 uur. Uiteraard is het live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio in een extra sportprogramma. Dat begint om 20.30 uur. Andor Faber verzorgt het verslag vanuit Almere.

(advertinsje)
(advertinsje)