'Meer Fryslân in Europa en meer Europa in Fryslân'

12 Mei 2019 - 15:39

'Meer Fryslân in Europa en meer Europa in Fryslân'. Dat was de strekking van het verhaal van twee Friese kandidaten voor het Europees Parlement. Fardau Procee (PvdA, nummer 11) en Raquel García Hermida-van der Walle (D66, nummer 8) waren zondag te gast in het Nieuwsforum bij Buro de Vries.

Fardau Procee en Raquel García Hermida-van der Walle - Foto: Omrop Fryslân, René Koster

"Een sterke EU is van levensbelang, nu grootmachten als China en de VS steeds sterker worden en vooral voor zichzelf opkomen. Als we daar geen sterk Europa tegenover zetten, wordt er helemaal geen rekening met ons gehouden", zei García-Hermida. Ze is medewerkster van de stichting AAP, geboren in Madrid en door de liefde in Gorredijk beland.

Socialere verdeling

Fardau Procee (geboren in Burgum) wees vooral op wat Europa ons heeft gebracht: "Vrede en welvaart. En nu nog de volgende stap: een socialere verdeling!" Ze vertelde blij te zijn met lijsttrekker Frans Timmermans, die volgens haar als 'spitzenkandidaat' van de sociaaldemocraten bepaald niet kansloos is voor het voorzitterschap van de Europese Unie. "Dat hangt niet alleen af van de uitslag van de verkiezingen, maar ook van andere partijen die zijn kandidatuur willen steunen."

Fardau Procee en Raquel García Hermida-van der Walle

Volgende week zondag zijn er opnieuw twee Friese EP-kandidaten te gast in het Nieuwsforum: Fenna Feenstra (SP) en Jan Huitema (VVD).

(advertinsje)
(advertinsje)