Hake: "Het begin van de tweede helft was ook niet om over naar huis te schrijven..."

11 Mei 2019 - 10:02

De voetballers van SC Cambuur speelden vrijdagavond in eigen huis gelijk tegen Almere City. De wedstrijd ging chaotisch van start, maar toch gingen de Leeuwarders met 1-1 de rust in. In de eerste wedstrijd van de play-offs kwam de club twee keer op achterstand, maar door een goal van Andrejs Ciganiks eindigde de wedstrijd in 2-2 gelijkspel.

Reaksje-artikel Cambuur Hake

De eerste twintig minuten van de wedstrijd waren niet om over naar huis te schrijven. "Als je bekijkt dat de helft van de ploeg niet thuis geeft... Wij laten ons zomaar een aantal keer voorbij lopen. Dan gaan we de duels en de strijd niet aan en dat is wat zij heel goed deden", legt trainer René Hake uit. "Aan de bal vond ik ons onrustig, we gingen uit onze veldbezitting lopen, waardoor we geen vastigheid hadden."

Opluchting

Net voor de rust werd het 1-1. Dat zorgde wel voor enige opluchting bij de Leeuwarders. "Het gaat erom dat je dat in de tweede helft doorzet, maar het begin van de tweede helft was ook niet om over naar huis te schrijven."

"Je moet wel echt de strijd aangaan. En tot aan de 2-2 was dat niet het geval bij ons. Toen gingen we meer naar voren spelen en naar voren dekken. Ik denk dat wij met enig fortuin de wedstrijd naar ons toe hadden kunnen trekken."

Reaksje-artikel Cambuur Ciganiks

"When we started the game it was a little bit difficult for us. We should have given more power, more focus, more motivation in the first 15 to 25 minutes", fertelt middenfjilder Andrejs Ciganiks.

Volgens hem creëerde Cambuur veel kansen, maar had de ploeg toch nog net wat meer moeten geven om die kansen echt te benutten. "Next time we could create less chances, but score more from those chances."

Reaksje-artikel Cambuur Jansen

Keeper Pieter Bos hoorde pas in de warming-up dat hij moest spelen. Het bleek dat keeper Xavier Mous toch niet fit genoeg was, Bos kreeg daarom op het laatste moment te horen dat hij in de basis stond. "Het was bekend dat hij pijn had en het niet zou halen, dus ik hield er rekening mee dat ik moest invallen."

Bos bleef er rustig onder. "Het is een fantastisch moment waar je al heel lang naar uitkijkt, al helemaal thuis. Een klein beetje spanning was er wel, maar als de wedstrijd eenmaal is begonnen, kun je dat we van je af schudden.

Slordig begin

In de 16e minuut slaagde Almere erin om te scoren. "Het zijn lastige ballen. Het was een vervelend moment voor mijzelf en voor het team. Maar hoe we het daarna oppakten, was prima.

"We hebben vaker het probleem dat we slordig beginnen. Daar word je wel op afgerekend en dat zullen we anders moeten doen."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Almere City
(Advertentie)
(Advertentie)