Opsterland wil twee miljoen extra voor multifunctionele accommodatie

09 maaie 2019 - 22:52

Het college van gemeente Opsterland wil twee miljoen extra voor de realisatie van een multifunctionele accommodatie in Gorredijk. De plannen zijn er al langer om in één gebouw basisschool De Treffer, een kinderopvang en cultureel centrum De Skâns te realiseren. In 2018 was er al krediet beschikbaar gesteld, maar de markt is veranderd waardoor de kosten hoger zijn, zegt het college in een raadsvoorstel.

It gemeentehûs fan Opsterlân - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Met de realisatie van het gebouw zouden er betere voorzieningen voor het onderwijs, kinderopvang en voor het sociaal-cultureel aanbod komen, die regionaal veel betekenen.

Als er niet genoeg geld is voor de realisatie van het multifunctioneel centrum, dan zou voorlopig alleen de basisschool gebouwd worden. Dat betekent dat het ontwerp weer aangepast moet worden en daar zijn ook weer kosten aan verbonden. Ook zouden de lasten voor één gebouw structureel lager zijn. Bovendien zou het cultureel centrum De Skâns in haar huidige vorm de begroting niet meer sluitend kunnen krijgen, waardoor tekorten oplopen. Dat zegt het college in het raadsvoorstel.

De totale kosten voor de bouw zijn 12,6 miljoen. In het raadsvoorstel vragen ze nu om nog twee miljoen extra krediet.

(advertinsje)
(advertinsje)