Visserijdagen Harlingen komt terug op besluit om gemeentelijke subsidie niet te accepteren

09 maaie 2019 - 19:54

Het bestuur van de Stichting Visserijdagen Harlingen gaat toch de gemeentelijke subsidie van 30.000 euro accepteren. Dat valt te lezen in een verklaring van de stichting op de webside harlingenboeit.nl.

Foto: Omrop Fryslân

De Vries meldde in de raadsvergadering van februari de boeken van de Stichting Visserijdagen Harlingen te willen inzien, omdat hij berichten kreeg dat de stichting rekeningen niet betaalde. De stichting vroeg hem daar bewijzen voor. "Die zijn niet overhandigd, omdat er geen enkele sprake is van wanbetaling. Wij voelen ons aangetast in onze goede naam en reputatie, en dit schaadt de Stichting Visserijdagen Harlingen, de Visserijdagen Harlingen, het bestuur en de vrijwilligers", zo staat in de verklaring.

Begin april heeft De Vries, in het bijzijn van burgemeester Roel Sluiter van Harlingen, de boeken van de stichting ingezien. "De heren vonden alles er goed uitzien en ook de toelichting van de penningmeester was prima", meldt de verklaring.

De Vries begon deze week in de gemeentelijke bijeenkomst opnieuw over de zaak. De stichting schrijft daarover: "Wij hadden verwacht en zeker ook gehoopt dat de heer De Vries in de commissievergadering verslag zou doen van deze controle van de cijfers met de toevoeging dat de uitlating rond het niet betalen van rekeningen door de Stichting Visserijdagen op een misverstand berust. Helaas heeft hij dit niet gedaan en dat vinden wij jammer. Maar aangezien hij dit punt niet in zijn verklaring heeft benoemd, vatten wij dit op als goedkeuring van het financiële beleid en beschouwen wij dit punt als afgedaan."

Zestigjarig bestaan

Dat de stichting nu toch de gemeentelijke subsidie accepteert, heeft te maken met de viering van het zestigjarig bestaan dit jaar. "Daar willen we een topfeest van maken. In het belang van Harlingen en de Harlingers. Van de eigen inwoners, ondernemers en de vele duizenden mensen die de Visserijdagen bezoeken. Daarom hebben wij besloten de gemeentelijke subsidie te aanvaarden en te benutten om onvergetelijke Visserijdagen 2019 neer te zetten."

(advertinsje)
(advertinsje)