Spannende dagen voor jongeren: de examens zijn begonnen

09 maaie 2019 - 19:01

Het zijn spannende dagen voor veel jongeren. De gymzalen zijn omgetoverd tot klaslokaal, de telefoontjes worden in een bak verzameld: de examens zijn begonnen. Donderdagochtend moesten leerlingen die Grieks en filosofie hadden al aan de bak. Op het Liudger College in Drachten werd de stemming geproefd.

De examensecretaris, Peter van der Peppel, voelt elke keer een beetje spanning als de examens weer beginnen, maar wel positieve spanning. "Je werkt met zijn allen naar een eindresultaat toe. Filosofie was het eerste examen en als de kop eraf is en het loopt lekker, dan ben je altijd wel opgelucht."

De school wil dat de organisatie van het afnemen van de examens goed loopt, maar natuurlijk ook dat de leerlingen het goed doen. "Je wil dat mensen een goed resultaat hebben. Als je het organisatorisch goed voor elkaar hebt, en ik denk dat dat bij ons zo is, dan heb je ook meer kans dat de resultaten goed zijn. Dat geeft rust naar de kandidaten toe."

Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

Dat een goede organisatie rust geeft, konden twee van de leerlingen die donderdag als eerste op het Liudger College examen hebben gedaan bevestigen. Eerste waren ze wel een beetje zenuwachtig, maar het was allemaal goed geregeld. "Het was overzichtelijk en het werd duidelijk uitgelegd. Je kunt in alle rust je examen maken", zegt Sytze. Toen ze eenmaal begonnen waren, ging de spanning ook vanzelf wel een beetje weg.

Examens op het Liudger

(advertinsje)
(advertinsje)