Toch nog een Avondvierdaagse in Buitenpost

09 maaie 2019 - 17:05

De Avondvierdaagse van Buitenpost gaat toch door. Woensdag maakte de organisatie bekend dat de editie van dit jaar geen doorgang kon vinden omdat er te weinig vrijwilligers waren om de wandelavonden te begeleiden. Intussen zijn er zoveel mensen die gezegd hebben te willen helpen, dat de Avondvierdaagse over twee weken toch nog door kan gaan.

Foto: Avondvierdaagse Bûtenpost

De organisatie vond het jammer dat de kinderen teleurgesteld moesten worden. Er zijn elke avond zeker 15 tot 20 mensen nodig die in kunnen staan voor de veiligheid van de 400 deelnemers. En die mensen waren er niet.

Diverse media hebben het nieuws van het niet-doorgaan naar buiten gebracht, waaronder Omrop Fryslân. Vervolgens dienden zich wel mensen aan de willen helpen met de begeleiding. Dietha Paauw van de organisatie Avond4Daagse Buitenpost geeft aan 'ontzettend blij en trots' te zijn.

Maandag vervalt

El is er een wijziging in het programma: de maandag komt te vervallen. Er wordt nu van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 mei gelopen, met de start iedere dag tussen 17.45 en 18.00 uur.

(advertinsje)
(advertinsje)