Ankers helpen bewoners Nij Ylostins in IJlst

08 Mei 2019 - 21:04

De gebroeders Anker komen in actie voor de bewoners van Nij Ylostins. De advocaten zijn benaderd door Joke Schilling, één van de actievoerders. Zij heeft gevraagd om steun en of de Ankers mee willen denken over oplossingen.

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Wim en Hans Anker hebben dit besproken en vinden het een goede zaak om hun naam aan de zaak-Nij Ylostins te verbinden. Ze doen dat op persoonlijke titel en dus niet als advocaat. De Ankers vinden dat de kwetsbare en vaak oudere mensen geholpen moeten worden.

De bewoners van Nij Ylostins moeten verhuizen omdat verhuurder Elkien het gebouw wil slopen, omdat het volgens de woningcorporatie verouderd is. De IJlsters zijn het daar niet mee eens. Honderden stadsbewoners kwamen dinsdag in actie tegen de sloop.

Dit raakt ons. Wij vinden het een schrijnende situatie, omdat het een kwetsbare groep is die gehecht is aan hun woonomgeving. Dat begrijpen wij.

Wim Anker

Volgens Wim Anker is de communicatie door de organisaties Elkien en Patyna niet helemaal goed verlopen. Ze hopen dat extra publiciteit helpt om de zaak op te lossen. De Ankers hopen ook dat er overlegd wordt en ze willen zelfs ook wel aanschuiven om mee te praten. Ze stellen ook geld beschikbaar voor het aantrekken van een advocaat. Zelf kunnen ze dit niet doen omdat hun advocatenbureau op criminele zaken is gericht.

Wel heeft Anker hun het advies gegeven om als één front op te treden en de groep niet tegen elkaar uit te laten spelen.

(advertinsje)
(advertinsje)