Leerlingen CSG Liudger en OSG Piter Jelles winnen Friese Verzetsmuseumprijs

08 maaie 2019 - 17:40

Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden en oud-leerlingen van het CSG Liudger in Drachten hebben de Frieske Verzetsmuseumprijs gewonnen. De prijs ging dit jaar niet naar een winnaar, maar niet twee. De organisatie kon niet kiezen en besloot dat beide werkstukken de prijs moesten krijgen.

Daniëlle Scheepens en Lotte Benedictus van het Stedelijk Gymnasium van OSG Piter Jelles hebben een profielwerkstuk gemaakt dat bestaat uit een boek en een poster met verhalen over belangrijke voorvallen uit de Tweede Wereloorlog in Leeuwarden.

Andere prijswinnaars Ilona Bosgraaf, Kyrsten Doodeman en Bowien van der Veen verdiepten zich in het Friese verzet. Een profielwerkstuk is onderdeel van het schoolexamen. Leerlingen die hun profielwerkstuk maken voor het vak geschiedenis en dit over de Tweede Wereldoorlog doen kunnen hun werkstuk inzenden om kans te maken op de prijs.

Friese Verzetsmuseumprijs

De Friese Verzetsmuseumprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan jongeren. De organisatie wil jongeren daarmee steunen wat de doen aan de nagedachtenis aan oorlog, verzet en vervolging levend te houden. De prijs werd uitgereikt op de Contactdag van Stichting Friesland 1940-1945 in Burgum.

De winnaars krijgen een geldprijs van 250 euro van Stichting Friesland en Stichting Sneek 1940-1945.

Foarsitter Gerk Koopmans fan Stichting Friesland 1940-1945 en priiswinners Daniëlle Scheepens en Lotte Benedictus

Foarsitter Gerk Koopmans fan Stichting Friesland 1940-1945 en priiswinners Ilona Bosgraaf en Kyrsten Doodeman

(advertinsje)
(advertinsje)