Jonkman van LF2018 boos op Leeuwarder politiek

05 maaie 2019 - 14:31

Immie Jonkman van de organisatie van het culturele jaar LF2018 is verbijsterd over het gebrek aan belangstelling vorige week, van de raadsleden in Leeuwarden voor een bijeenkomst over de cultuurnota van de gemeente.

Immie Jonkman - Foto: Jort Klarenbeek

Er was een speciale bijeenkomst georganiseerd om raadsleden te informeren vanuit verschillende culturele organisaties. Die hadden allemaal sprekers geregeld.

Ik ben er ongelooflijk boos over, hebben we de afgelopen jaren voor Jan met de korte achternaam zoveel energie in cultuur gestoken?

Immie Jonkman

De bijeenkomst werd echter afgezegd, omdat in eerste instantie maar drie raadsleden zich hadden aangemeld om te komen. "Ik weet niet wat er in de agenda's van de raadsleden stond, maar ik ben hier ongelooflijk boos over. Wij zijn niet voor Jan met de korte achternaam al die jaren aan het werk geweest om te laten zien wat de effecten van cultuur zijn, om te laten zien wat cultuur kan betekenen voor mensen en economie."

Niet te begrijpen

Jonkman vindt de gang van zaken schandalig. Ze begrijp niet dat de politiek in Leeuwarden het zo makkelijk af laat weten op het moment dat ze bij kunnen owrden gesproken over de plannen en ideeën in de culturele wereld. Immie Jonkman zegt dat in het programma van Buro de Vries van Omrop Fryslân.

Ze vraagt zich af hoe het kan dat na zoveel succes van cultuur vorig jaar, dat zoveel heeft opgebracht voor de Friese en Leeuwarder gemeenschap, raadsleden niet de moeite nemen om daar mee verder te gaan.

Mirka Antolovic - Foto: Omrop Fryslân, Geartsje de Vries

Raadslid voor de PvdA Mirka Antolovic was ook te gast in Buro de Vries. Zij vindt het ook jammer dat de bijeenkomst niet doorging, maar heeft niet de indruk dat de raad van Leeuarden niet geïnteresseerd is in cultuur.

Volgens haar waren er wel meer raadsleden die wilden komen, maar hebben die zich niet aangemeld. Ze zegt dat andere bijeenkomsten over cultuur in Leeuwarden wel druk bezocht zijn door politici uit de stad. Eind mei is er herkansing. Dan is er weer een bijeenkomst gepland.

Immie Jonkman en Mirka Antolovic over de bijeenkomst

(advertinsje)
(advertinsje)