Vrouwen Huizum winnen in Franeker, Berltsum wint eerste juniorenpartij

04 maaie 2019 - 21:17

De kaatsvrouwen van Huizum, Manon Scheepstra, Nynke Sijbrandij en Anna-Dieuwke Dijkstra, hebben zaterdagmiddag de afdelingspartij in Franeker gewonnen. In de finale werd Easterein, met Imke van der Leest, Sietske Okkema en Jeska Terpstra, met 5-5 en 6-6 aan de kant gezet. De vrouwen van Ee met Metsje Sipma, Aukje van Kuiken en Louise Krol eindigden uiteindelijk op de derde plaats. Manon Scheepstra werd koningin.

Foto: Henk Bootsma

Corné Tuinenga, Patrick van Dellen en Wytze Wassenaar hebben zaterdag in Peins de eerste wedstrijd in de junioren-categorie gewonnen. De kaatsers uit Berlikum wonnen in de spannende finale (5-5 en 6-6) van Bolsward met Julian Faber, Jelle Cnossen en Menno Galama. De derde prijs was voor de afdeling Bitgum.

Nieuwe juniorencompetitie

De wedstrijd telt nog niet mee voor de nieuwe juniorencompetitie, die dit jaar voor het eerst gekaatst wordt op initiatief van de PC en de kaatsbond KNKB. Volgende week zaterdag kaatsen de junioren een door-elkaar-lotenpartij in Sint Jacobiparochie. Dat is de eerste wedstrijd die meetelt voor het puntenklassement.

De beste kaatsers in dat klassement spelen op vrijdag 26 juli in een finalepartij op het Sjûkelân in Franeker. Een sponsor stelt voor drie winnaars een kaatsseizoen lang een auto beschikbaar.

Foto: Omrop Fryslân, Jacob Stelwagen
Trefwoorden: 
keatsen Frjentsjer Peins
(advertinsje)
(advertinsje)