Voetbal zaterdag: VV Buitenpost verliest thuis van Staphorst, ONS ook onderuit

De voetballers van VV Buitenpost hebben zaterdagmiddag in eigen huis verloren van VV Staphorst. Op sportpark de Swadde in Buitenpost werd het uiteindelijk 0-2 voor de bezoekers. In de derde divisie verloor ook ONS Sneek zaterdagmiddag op het eigen veld. Jong FC Groningen was met 0-1 te sterk. Harkemase Boys pakte in blessuretijd een punt in Groesbeek; tegen Achilles '29 werd het 1-1.
Al in de tweede minuut van de wedstrijd kwam Staphorst op voorsprong. Een schot van Mike Reuvers belandde in het doel. Vlak voor de rust maakte Robin Huisman de Jong bijna gelijk, maar de bal kwam tegen de onderkant van de lat. Halverwege de tweede helft maakte Pim de Jonge het af voor Staphorst met een kopbal uit een vrije trap.

Ook ONS onderuit

Voor ONS Sneek was er zaterdagmiddag een matig verlies tegen Jong FC Groningen. De thuisploeg kon geen grote kansen creeren. Toch kwam Jong FC Groningen pas laat in de tweede helft op voorsprong, Stuart Ritchie scoorde in de 79ste minuut uiteindelijk het winnende doelpunt.

Harkemase Boys

Op bezoek bij Achilles '29 in Groesbeek pakte Harkemase Boys onder leiding van Klaas Schotanus een punt. Schotanus, die de opgestapte Tieme Klompe het verdere seizoen vervangt, zag zijn ploeg uiteindelijk 1-1 spelen.
De twee doelpunten vielen in de tweede helft. Kevin Schmidt zette Achilles met een kopbal op voorsprong in de 67ste minuut. Lange tijd leek het erop dat Harkemase Boys zou verliezen, maar Berwout Beimers scoorde in blessuretijd nog: eindstand 1-1.
Buitenpost blijft door het verlies op 28 punten staan in de hoofdklasse. In de derde divisie zorgde de nederlaag van ONS niet voor een langere stand op de ranglijst. De Snekers blijven dertiende in de derde divisie. Harkemase Boys doet het beter en staat nu vijfde, maar dat kan nog veranderen.