Cambuurkeeper Mous geblesseerd van het veld: "Ik hoop dat ik net op tijd ben uitgestapt"

03 maaie 2019 - 23:53

Het leek er lang op dat SC Cambuur vrijdagavond de strijd zou verliezen in het duel tegen FC Twente. In de slotfase van de wedstrijd wisten de Leeuwarders echter nog op gelijke hoogte te komen en met een 2-2 eindstand pakten ze toch nog een puntje. Tegenvaller voor Cambuur was wel dat vlak voor die succesvolle fase Xavier Mous in de 80e minuut geblesseerd het veld moest verlaten.

De schrik sloeg er goed in bij Cambuur toen keeper en uitblinker van het seizoen Mous in de 78e naar de grond ging met een blessure. "Ik had al een weekje last van mijn bovenbeen. Ik moest een paar lange ballen trappen en ik voelde de spanning toenemen. Op een gegeven moment trapte ik een lange bal en toen werd het echt een stuk erger. Toen voelde ik het zelfs bij korte ballen. Dus ik dacht als ik nu nog een keer een lange bal moet trappen, dan kan ik echt in de problemen raken", aldus Mous. "We moesten nog een kwartier en een kwartier zonder nog een keer een bal te trappen is te lang. Ik had ook de play-offs in mijn achterhoofd, dus ik hoop dat ik net op tijd ben uitgestapt."

De 23-jarige sluitpost hoopt er volgende week vrijdag in de eerste ronde van de play-offs tegen Almere City FC weer bij te zijn. "Daar mik ik natuurlijk wel op en daar ga ik wel vanuit", zegt hij.

Door de blessure van Mous maakte Pieter Bos in de Grolsch Veste zijn debuut als doelman van Cambuur in de wedstrijd tegen FC Twente. "Een fantastisch moment natuurlijk om na drie jaar je debuut hier te maken. Fantastisch", zegt Bos.

Tot nu toe had Bos voor niet meer dan een paar honderd toeschouwers gespeeld, maar in het stadion in Enschede zaten 27.000 toeschouwers. "Het was natuurlijk veel mooier geweest voor het eigen publiek, maar als je het dan ergens moet doen, dan is dit een fantastische plek, absoluut. Het smaakt naar meer!" Bos wist de nul te houden en Robbert Schilder en Nigel Robertha slaagden er uiteindelijk nog in om de stand op 2-2 te brengen.

Cambuur kwam in de blessuretijd zelfs nog op 2-3, maar de goal van Andrejs Ciganiks werd vanwege buitenspel afgekeurd. De arbitrage had het echter bij het verkeerde eind en dus hadden de Leeuwarders eigenlijk moeten winnen, zo zag ook trainer René Hake. "Op basis van de beelden wel. En op basis van het spel in de tweede helft ook, maar niet op basis van de eerste helft. Maar dat telt niet", zegt Hake.

"De wedstrijd loopt zoals die loopt. We speelden een hele moeilijke eerste helft, waarin we denk ik terecht achter staan. Hoewel we daarin ook een aantal goede momenten hadden om een goal te maken, maar we hadden er ook drie of vier tegen kunnen krijgen, dus daarin worden we ook gespaard. Na de rust heb ik een ander Cambuur gezien, dat wel agressief speelde en naar voren wilde spelen. Dat vind ik wel een groot verschil met de eerste helft en dat mag ons in de andere wedstrijden niet gebeuren."

Cambuur neemt het in de eerste ronde van de play-offs op tegen Almere City FC. De Ljouwerters verloren dit seizoen twee keer van die ploeg. Volgens Hake zijn de play-offs echter wedstrijden die op zichzelf staan. "Het gaat niet over een langere periode. Het gaat nu over twee wedstrijden waarin je het moet beslissen om naar de volgende ronde te gaan", aldus Hake.

(advertinsje)
(advertinsje)