Vrouwenteam van Heerenveen kan door

03 Mei 2019 - 11:57

Het vrouwenteam van Sportclub Heerenveen kan door. Voorwaarde is wel dat er een nieuwe stichting wordt opgezet. De oude stichting heeft op dit moment veel schulden, en die willen de gemeente en de KNVB niet meenemen in de toekomst.

Oersjoch frouljusteam Hearrenfean

De toekomst van het vrouwenvoetbal van Heerenveen kwam vorige week op losse schroeven te staan, toen bekend werd dat de stichting geliquideerd moest worden vanwege financiële problemen. Deze problemen spelen al lange tijd, en in februari is de stichting dan ook begonnen met het zoeken van hulp.

Er zijn toen meerdere gesprekken geweest met voorzitter Cees Roozemond en commercieel directeur Hylke van der Veen fan SC Hearrenfean. Het werd de voorzitter van het vrouwenvoetbal van SC Heerenveen, Froukje Hofma, bij de gesprekken duidelijk dat SC Heerenveen wel verder wilde, maar met een nieuwe stichting en nieuwe mensen.

Het opzeggen van de oude stichting heeft als gevolg dat de huidige voorzitter het veld moet ruimen. Net zoals de andere bestuursleden.

Reaksjes frouljusteam Hearrenfean

Voor de korte termijn willen Heerenveen en de KNVB het budget beschikbaar stellen voor trainers en speelsters. Op die wijze kunnen ze doorbetaald worden en zich goed voorbereiden op het komende seizoen.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen wil de gemeenteraad voorstellen om een lening met voorwaarden beschikbaar te stellen aan de nieuwe stichting. Op korte termijn moet er nu een kwartiermaker aangesteld worden, om alles goed vast te leggen. Tevens kunnen er dan nieuwe bestuursleven worden gezocht.

Coby van der Laan

Een van de namen die worden genoemd als kwartiermaker is oud-wethouder Coby van der Laan. Zij bereidt haar nog voor op deze positie.

Foto: ProNews

Verslaggever Wytse Vellinga over de situatie bij SC Heerenveen

Trefwoorden: 
SC Heerenveen vrouwenvoetbal
(Advertentie)
(Advertentie)