Seizoen voor Aris zit er op na tweede verlies tegen Landstede Zwolle

Het seizoen voor Aris zit er op. De Leeuwarder verloren in het Kalverdijkje met 72-100 van Landstede Zwolle en kwamen daardoor met 2-0 achter in een best-of-three wedstrijd. De kwartfinales is daardoor het eindstation.
Aris-Zwolle Ynternet
Aris begon, net als dinsdag, goed aan de wedstrijd. De Leeuwarders kwamen op een 20-15 voorsprong. Door slordig spel lieten ze Zwolle terugkomen en met een driepunter in de laatste seconde pakte Zwolle zelfs nog de winst in het eerste kwart: 22-24. In het tweede kwart werd het spel van Aris nog slordiger. Zwolle begon juist beter te spelen en liep uit naar een 45-36 voorsprong. Aris had de eerste helft maar liefst 13 keer balverlies.
Na rust begon Aris erg slecht en pakte Zwolle 16 punten op rij. Daardoor was het gat al snel te groot: 36-62. Het derde kwart werd afgesloten met dertig punten verschil met 43-73. Het laatste kwart was daardoor een formaliteit. De Zwolle-supporters scandeerden '100, 100' en dat lukte. De eindstand werd 72-100 voor Landstede Zwolle.
Aris werd in de competitie zevende, Landstede Zwolle eindigde als tweede en was daardoor ook de favoriet. Landstede won de eerste wedstrijd in Zwolle met 92-70.