Bewoners Coornhert State in Heerenveen krijgen voordeur van vroeger terug

02 maaie 2019 - 17:25

Bewoners van woonzorgcentrum Coornhert State in Heerenveen krijgen hun voordeur van vroeger terug. De deur doet denken aan de voordeur die de mensen thuis hadden, toen ze nog niet in het zorgcentrum woonden. Mensen met geheugenproblemen kunnen zo hun eigen woning makkelijker terugvinden.

De nieuwe voordeur bestaat uit een sticker. De eerste zijn inmiddels aangebracht. Er zijn twaalf varianten waaruit kan worden gekozen. De nieuwe voordeur geeft de bewoners ook een thuisgevoel. De deur staat vaak symbool voor een bepaalde beleving of herinnering uit het leven van iemand of aan een plaats waar mensen met plezier hebben gewoond.

De zorgmedewerkers van Coornhert State hebben het plan van de speciale voordeuren bedacht. Het project is mogelijk gemaakt uit het plan Waardigheid en Trots. Hierin zijn extra middelen beschikbaar van de overheid om de kwaliteit binnen de verpleegzorg en verzorgingstehuizen te verbeteren.

Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
(advertinsje)
(advertinsje)