Er is nog hoop op voortbestaan vrouwenteam SC Heerenveen

02 maaie 2019 - 16:52

Mocht er geen oplossing komen voor het vrouwenteam van SC Heerenveen, dan hebben ze donderdag hun laatste training gehad. Maar er is nog hoop. Afgelopen week kwam in het nieuws dat het team ophoudt te bestaan, maar er zijn nog steeds kansen volgens voorzitter Froukje Hofma van de stichting SC Heerenveen.

Hofma schat de kans zelf op 50 procent dat het team volgend seizoen toch weer meedoet aan de competitie. Een deel van de hoop is gevestigd op de gemeente Heerenveen, die donderdag over de kwestie van het vrouwenteam gaat praten.

Froukje Hofma - Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

Tiny Hoekstra is de topscoorder van het vrouwenteam. Zij meent dat het erg belangrijk is dat het team blijft bestaan. "Wij zijn de enige club in het noorden, dus ook meisjes uit Groningen en Drenthe koesteren de droom om hier te voetballen."

Toekomst spelers onzeker

Het is onduidelijk wat er gebeurt met de spelers van het team als het vrouwenteam daadwerkelijk stopt. De kans is groot dat veel spelers terugkeren naar het amateurvoetbal. Tiny Hoekstra verwacht voor zichzelf dat zij wel bij een andere profclub verder kan.

Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
Trefwoorden: 
SC Heerenveen vrouwenvoetbal
(advertinsje)
(advertinsje)