Cambuur op visite bij de kampioen: "Een mooie uitdaging"

02 maaie 2019 - 16:32

SC Cambuur is al zeker van de play-offs en speelt vrijdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De Leeuwarders gaan op 3 mei op visite in Enschede bij kampioen FC Twente.

Voor trainer René Hake betekent het dat hij voor het eerst terugkeert in de Grolsch Veste. Hij werkte er jarenlang bij de jeugdopleiding en was trainer van het eerste van FC Twente. "Ik moet er om denken dat ik de juiste kleedkamer in loop", lacht de trainer. "Het is mooi om terug te zijn bij de club waar ik jaren heb gewerkt. Er ligt een mooie uitdaging voor ons. We spelen in één van de mooiste stadions van Nederland tegen de kampioen."

Van Kippersluis terug in basis

Kevin van Kippersluis keert terug van een schorsing. "De kans is groot dat hij in de basis begint", vertelt Hake. Op basis van de training gaat dat ten koste van Issa Kallon. Verdere wijzigingen in de opstelling worden er niet verwacht.

Middenvelder Kevin Jansen vindt het fijn dat de doelstelling, het halen van de play-offs, bereikt is. "Er is een last van je schouders gevallen dat je het hebt gehaald. Ik denk dat we het goed hebben gedaan", geeft Jansen aan. Het betekent dat de druk op Cambuur minder groot is. "We kunnen eigenlijk vrijuit spelen. Dat is iets anders. Het geeft iets meer rust. "

Theoretisch kan Cambuur zelfs nog enkele plaatsen stijgen in de ranglijst. Dan zou de eerste ronden nog kunnen worden overgeslagen. Maar daarvoor moet Cambuur zelf een goed resultaat halen, ziet ook Hake. "Als wij een ronde willen overleven, zullen we zelf de wedstrijd moeten winnen. En dan nog ben je afhankelijk van andere ploegen."

Blijft Jansen of net?

Van de hele selectie bij Cambuur heeft bijna iedereen duidelijkheid. Behalve Jansen. Hij heeft afgelopen week een gesprek met de club gevoerd, maar dat leverde nog niet iets op. "Er is nog steeds geen nieuws. Het ligt allemaal nog open. Ik wacht het wel af."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal FC Twente
(advertinsje)
(advertinsje)