Problemen op het spoor bij Zwolle zijn weer opgelost

02 maaie 2019 - 12:51

Het treinverkeer tussen de stations Zwolle - Meppel en Fryslân is weer normaal. Dat meldt ProRail. Woensdag was er een grote storing, die honderden mensen trof. Zij strandden in Zwolle en hebben uren gewacht voordat ze verder konden reizen.

Treinperron yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Er werden bussen ingezet en woensdagavond rond 22.30 uur had ProRail een tijdelijke oplossing geregeld, zodat er weer een aantal treinen kon rijden. Dat kon toen nog niet volgens de normale dienstregeling.

De wisselstoring werd veroorzaakt door een stukke ondergrondse kabel. Er werd eerst een tijdelijke reparatie uitgevoerd. ProRail heeft in de nacht van woensdag op donderdag gewerkt aan een definitieve oplossing en dat is gelukt.

Volgens een woordvoerder was er een uitzonderlijk grote storing. "Het treinverkeer tussen Zwolle en Meppel is op zich heel betrouwbaar. 91% van de treinen rijdt stipt op tijd op dat traject."

Knelpunt

Het station in Zwolle is een knelpunt. Alle treinlijnen uit het Oosten en het Noorden komen daar bij elkaar. Als er dan een probleem is, heeft dat onmiddellijk grote gevolgen. Volgens ProRail is dat ook de reden dat er nu wordt gewerkt aan het spoor bij Zwolle.

Er komt een ongelijke kruising, zodat treinen die naar het Noorden gaan, niet meer over hetzelfde spoor hoeven als treinen die naar het Oosten gaan. "We proberen de verschillende trajecten zoveel mogelijk te scheiden, zodat er bij problemen maar een beperkte groep reizigers gedupeerd wordt", zo zei de woordvoerder.

(advertinsje)
(advertinsje)