VIDEO: iepenUP vrijheidscollege met documentairemaker Natascha van Weezel

01 maaie 2019 - 21:00

De familiegeschiedenis van auteur en filmmaker Natascha van Weezel beïvloedt haar werk. Haar beide ouders zijn journalist en kinderen van Holocaust overlevenden. In iepenUP vertelt ze in een vrijheidscollege wat die familiegeschiedenis met haar gedaan heeft als persoon en als documentairemaker.

Ziekte

Van Natascha haar veertiende tot haar negentiende had ze anorexia. Een bezoek aan Auschwitz had invloed op haar genezing. Van Weezel studeerde in 2012 af aan de filmacademie in Amsterdam met een documentaire over kleinkinderen van Holocaustoverlevenden. Hier schreef ze in 2015 ook een boek over: De derde generatie. Met haar vader schreef ze een wisselcolumn in Trouw en ze is vast columnist bij het Parool.

Natascha's Beloofde Land

In 2018 reisde Natascha voor haar serie 'Natascha's Beloofde Land' (VPRO) op de fiets door Israel en de Westelijke Jordaanoever. Haar doel was om het conflict van alle kanten op een genuanceerde wijze in beeld te brengen. Hier zegt ze over: "Ik ben journalist geworden, omdat ik apathie het ergste vind wat er is, bij welk onderwerp dan ook."

Iedere woensdag staan in het programma iepenUP Live de actualiteiten in de wereld centraal. Hoe leven wij met ons allen, welke subgroepen maken daar deel vanuit en hoe zorgen wij ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn zaken die ter sprake komen in iepenUP.

Iedereen kan komen aanwaaien en meedoen aan de discussies. Het programma begint elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebookpagina van Omrop Fryslân. Dit is een samenwerking tussen iepenUP, Omrop Fryslân en Neushoorn. Meer informatie over iepenUP is te vinden op de Facebookpagina.

(advertinsje)
(advertinsje)