WOB-verzoek over gang van zaken beheer De Steense in Wolvega

De heibel omtrent sporthal De Steense in Wolvegea is nog niet voorbij. De fractie van Sociaal Duurzaam Weststellingwerf vraagt met een WOB-verzoek de offertes op van partijen die het beheer van de kantine wilden verzorgen. Dat beheer was gegund aan Van Kerkvoorde Vlees & Catering, maar die overeenkomst werd volgens de partij op een schimmige wijze ontbonden.
© Google Streetview
De fractie van Sociaal Duurzaam Weststellingwerf vraagt bij het college van B&W van Weststellingwerf de offertes op van die drie partijen die meededen aan de aanbesteding voor het beheer van de kantine van sportcomplex De Steense in Wolvega. De fractie doet daarbij een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).
Met ingang van 1 april was het beheer gegund aan Van Kerkvoorde Vlees & Catering, maar intussen is de overeenkomst tussen de gemeente en de beheerder ontbonden. De beheerder zou een aantal eisen verkeerd hebben begrepen, zo legde men aan de gemeenteraad uit.
Sociaal Duurzaam Weststellingwerf vindt dat echter niet duidelijk genoeg en wil nu weten wat er exact is misgegaan.

Te lang geen beheerder

De kantine van sporthal De Steense heeft al lang geen vaste beheerder meer. In 2014 heeft de gemeente Weststellingwerf het contract met de toenmalige pachter opgezegd vanwege een financieel geschil. Daarna was de kantine verschillende periodes dicht, tot frustratie van de clubs die de sporthal gebruiken.
Sociaal Duurzaam Weststellingwerf maakte haar in september 2018 al druk om het beheer van de gesloten kantine, toen stelde de partij vragen aan verantwoordelijk wethouder Jack Jongebloed. Volgens de partij moet een kantine het kloppend hart van een sportcomplex zijn. Verenigingen hebben volgens de fractie recht op duidelijkheid.