Aris-speler Osaikhwuwuomwan baalt niet lang van verlies: "Forget and move on"

30 apr 2019 - 22:30

De eerste wedstrijd in de kwartfinale van de play-offs om het landskampioenschap eindigde dinsdagavond met verlies voor Aris. In Zwolle won Landstede Basketbal met 92-70 van de ploeg uit Leeuwarden.

"De uitslag is één. Het belangrijke is 1-0 achter in de serie en het gaat uiteindelijk om die serie. Je weet van tevoren dat als je tegen Zwolle speelt, je je beste spel mee moet brengen. Ik vind dat we bij een groot deel van de wedstrijd dat niveau wel hebben gehaald", zegt trainer-coach Anne van Dijk.

"Het verschil zit 'm in de details. Hun teamaanval is heel behoorlijk en zij zijn heel goed in het vinden van oplossingen die wij als verdediging aan ze stellen."

Van Dijk ziet nog altijd kans voor Aris. "We gaan proberen de puntjes weer op de i te zetten en bovenal zorgen dat we er donderdag weer een volle agressieve, energieke wedstrijd van maken."

Volgens Craig Osaikhwuwuomwan had Aris de wedstrijd absoluut kinnen winnen. Waarom dat niet gebeurde wil hij niet zeggen. "We moeten snel schakelen. De game is nu voorbij. Morgen trainen. Donderdag moeten we er weer staan. Dus 'forget and move on'."

"Hoe we vorige week tegen hen speelden... Ze hadden het heel moeilijk tegen ons. We kunnen het wel. Het was gewoon net niet genoeg. Het was met vlagen en dat maakt het moeilijk voor ons."

Osaikhwuwuomwan denkt ook dat er nog kans is voor de ploeg uit Leeuwarden. "Alles is mogelijk."

(advertinsje)
(advertinsje)