PC Franeker richt exclusief gezelschap op

29 apr 2019 - 21:27

De Koninklijke PC richt het 'PC Selskip' op. Het is één van de initiatieven van de PC om het kaatsen voor jongeren te stimuleren. Komend weekeinde begint ook de voorverkoop voor de 166e PC. Mensen kunnen lid worden van het gezelschap en zo via de PC het kaatsen voor jongeren steunen.

Foto: Henk Bootsma

Lid worden van 'Selskip' kan voor 250 euro per jaar, exclusief BTW. Er kan een maximale hoeveelheid mensen lid worden van het gezelschap, evenveel als het aantal PC's die geweest zijn. Dat betekent dat dit jaar maximaal 166 mensen lid kunnen worden van het Gezelschap. Komend jaar komt er één bij.

Voor het bedrag van 250 euro krijgen de leden van het gezelschap twee toegangskaarten per jaar voor de PC, een speciaal Selskip-speldje, een oorkonde en een uitnodiging voor een special avond, in de winter.

Geen zakenclub

'Selskip' moet volgens PC lid Gert Jan Breman niet een soort zakenclub worden, maar is bedoeld voor mensen die iets meer over hebben voor het kaatsen en de PC, en die financieelwillen steunen bij het opzetten van nieuwe initiatieven voor het kaatsen. Oud kaatser Dirk Jan van der Woud is een van de ambassadeurs van dit nieuwe Gezelschap en zal zich ook bezig houden met het uitvoeren van nieuwe initiatieven. Van der Woud stond met de PC en de KNKB ook al aan de basis van de nieuwe juniorencompetitie.

(advertinsje)
(advertinsje)