Buitenpost gaat hard onderuit tegen laagvlieger WHC

VV Buitenpost is thuis met 1-4 onderuit gegaan tegen WHC uit Wezep. De bezoekers stonden twee plekken onder Buitenpost, maar bleken veel te sterk.
Buitenpost begon de wedstrijd wel met een paar kansen, maar WHC was het dichtst bij een goal. Eerst misten drie speler van de uitploeg de bal in het strafschopgebied. Even later raakte een speler de bal verkeerd toen hij één-op- één voor de keeper kwam.
In de 27e minuut scoorde Jelle Post van WHC de 0-1. Na nog een paar kansen voor WHC maakte Jochem Oude Booijink de 0-2 nadat hij de bal meekreeg.
Na rust deed trainer René van der Weide aanvallende wissels. Buitenpost speelde daardoor aanvallender en dat zorgde ook voor een doelpunt. In de 59e minuut kregen de 'Blauwkes' een vrije trap, die door Joost Jelle Visser binnen werd geschoten.
Een kwartier later kreeg Buitenpost dé kans op een gelijkmaker via een penalty, maar Visser kon deze kans niet verzilveren. Niet veel later maakte WHC-speler Mitchel Dijkhof via een vrije trap de 1-3, een paar minuten later was het Jelle Post die ook nog de 1-4 maakte.
Met nog vier wedstrijden te gaan staat Buitenpost twaalfde in de Hoofdklasse B. WHC blijft twee plaatsen onder Buitenpost staan.