'Westriid fan de Wike' is toetje voor Aris

29 apr 2019 - 17:33

Het seizoen van Aris duurt in ieder geval nog twee wedstrijden langer. De Leeuwarder basketballers spelen de play-offs om de Nederlandse titel en nemen het in de kwartfinale op tegen Zwolle. Dinsdag is het eerste duel, donderdag het tweede in It Kealledykje. Een mogelijk beslissend derde wedstrijd zou zondag in Zwolle zijn. Het is de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân.

De grote vraag is wat Aris betekenen kan tegen Zwolle. "Want die ploeg eindigde in de eredivisie als tweede en Aris als zevende. De Leeuwarders zijn dus zwaar de 'underdog'", denkt sportverslaggever Andor Faber. "Maar waar Aris hoop uithalen kan, is dat ze in de laatste onderlinge wedstrijd op het nippertje werden verslagen door Zwolle."

Topscorer Nick Masterson ontbrak zondag in de laatste wedstrijd voor de play-offs, die Aris met 100-75 verloor van Rotterdam.

Wedstriid fan de wike: Aris - Zwolle - Foto: Omrop Fryslân

In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'.

De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.

(advertinsje)
(advertinsje)