Drie winnaars bij talentontwikkelingsproject 'Verhalen in het Landschap'

29 apr 2019 - 14:03

Drie in plaats van twee kunstenaars zijn winnaar geworden van het talentenproject 'Verhalen in het Landschap'. Het zijn Melda Wibawa, Martina Hadlikova en Johannes Bosgra. Deze drie kunstenaars mogen exposeren in de Open Stal, de kunstroute in Oldeberkoop. Ze krijgen bovendien een geldbedrag om die presentatie voor te bereiden.

Johannes Bosgra, Martina Hadlikova en Melda Wibawa - Foto: Verhalen in het landschap

Er waren veertien deelnemers die de afgelopen maanden masterclasses hebben gevolgd bij vijf kunstenaars: Tjibbe Hooghiemstra, Christiaan Kuitwaard, Anne Feddema, Tryntsje Nauta en Gerrit Terpstra. Ze hadden dat traject gewonnen op basis van hun eerdere deelname aan de grote expositie 'Verhalen in het Landschap' in Oldeberkoop, een expositie in het kader van LF2018.

Volgens de jury, die uit dezelfde vijf Friese kunstenaars bestond, was het niet makkelijk om te beslissen wie solopresentaties zou krijgen in de Open Stal. Uiteindelijk besloot de jury niet twee, maar drie winnaars te kiezen. De andere elf deelnemers aan het project mogen één werkstuk exposeren in Open Stal 2019.

(Advertentie)
(Advertentie)