LDODK hervat veldseizoen met thuiszege op zaalkampioen Fortuna

28 apr 2019 - 16:02

LDODK is de tweede helft van de veldcompetitie begonnen met een overwinning op Fortuna uit Delft, de ploeg die eerder deze maand nog landskampioen in de zaal werd. Op het kunstgras van Gorredijk waren de korfballers van trainer Henk Jan Mulder mei 22-17 te sterk voor de bezoekers.

Fortuna is de nieuwe kampioen van Nederland in de Korfbal League. Maar in de zaalcompetitie verloren de Delftenaren twee keer van LDODK. Dat gebeurde nu weer.

In de eerste helft nam LDODK via 4-1 en 6-2 het initiatief. Bij Fortuna was international Fleur Hoek op dreef. Met haar derde treffer kwamen de gasten terug tot 7-6. Diana van der Vorst bepaalde de ruststand op 9-6.

Foto: Omrop Fryslân, Freark Wijma

Na rust bracht Fortuna met twee treffers de spanning terug: 10-8. Een geweldige demarrage van de Gorredijksters zorgde echter voor een verschil van tien: 21-11. In de slotfase mochten de gasten nog iets terugdoen: eindstand 22-17.

Foto: Omrop Fryslân, Freark Wijma

LDODK en Fortuna spelen in de Ereklasse A. De veldcompetitie bestaat uit twee poules. De beste twee van beide poules spelen aan het eind in kruisfinales om de landstitel.

Voor het zaalseizoen speelden de ploegen al vier wedstrijden op het veld. LDODK won drie en speelde een keer gelijk. Daarmee zijn ze koploper in de Ereklasse A.

(advertinsje)
(advertinsje)