Duizenden kilo's afval na afloop van Leeuwarder vrijmarkt

27 apr 2019 - 21:11

Het opruimen van de vrijmarkt in Leeuwarden leverde ook dit jaar weer duizenden kilo's afval op. Het meeste van dat 'afval' werd eerder op de dag nog te koop aangeboden op diezelfde vrijmarkt. Maar wat niet verkocht wordt blijft achter en het is aan de mannen van Omrin om dat dan weer op te ruimen.

Eerder op de dag was een speciaal promotieteam van Omrin al de vrijmarkt op geweest om iedereen op te roepen om afval zo veel mogelijk in de speciale containers te gooien. Op verscheidene plaatsen in de stad waren containers neergezet in de hoop dat het opruimen aan het einde van de dag dan sneller zou gaan.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

De opruimers van Omrin begonnen om zes uur al met opruimen en om twaalf uur s'nachts moet de klus klaar zijn. In totaal wordt er ieder jaar zo'n 15 duizend kilo opgehaald en de verwachting is dat dat ook dit jaar weer het geval zal zijn.

Volgens Omrin gaat het de laatste jaren wel steeds beter met het zelf opruimen door de vrijmarktverkopers. De containers worden elk jaar voller en de afvalwagen van Omrin, die s'avonds op pad gaat, wordt steeds leger.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Luister naar de reportage over het opruimen

Trefwoorden: 
Leeuwarden Omrin vrijmarkt
(advertinsje)
(advertinsje)