SC Cambuur zeker van de play-offs: "We zijn van ver gekomen"

27 apr 2019 - 09:28

Met de overwinning van vrijdagavond in het eigen Cambuurstadion is SC Cambuur zeker van deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie: "We zijn van ver gekomen en we hebben ons nu geplaatst, dat geeft een goed gevoel", zegt Robbert Schilder.

Het was een wedstrijd waar van alles aan de hand was. In de achtste minuut kreeg Dimitri Lavaléé een rode kaart na een zware overtreding op Issa Kallon en moest het veld verlaten. "Ik was erdoor verrast. Ik hield in eerste instantie geen rekening met een rode kaart."

Daarna kwamen twee penalty's. Volgens sommige mensen was die eerste wel zwaar. "Juist van die eerst hoorde ik dat hij hem heel hard raakte, omdat ik er vrij dichtbij stond. Maar ik kan me voorstellen dat het voor het publiek redelijk onverwacht komt. Als er veel camera's op deze wedstrijd hadden gestaan, dan had je kunnen zien dat hij hem behoorlijk raakte."

We gingen een beetje forceren en dat is het slechtste wat je kunt doen.

Robbert Schilder

Maulun wist beide penalty's te benutten, waarmee Cambuur met 2-0 voorsprong de rust in ging. Toch is Schilder kritisch. "Het was een moeizame wedstrijd, door die rode kaart. Het werd er niet leuker op, ook niet om naar te kijken." Cambuur speelde de bal wat heen en weer, maar creëerde geen kansen. "We gingen een beetje forceren en dat is het slechtste wat je kunt doen. In de rust hebben we goed besproken hoe we dat het beste konden oplossen en dat hebben we goed gedaan. Die eerste twintig minuten na de rust was echt goed."

Schilder zorgde zelf voor de 3-0. Toch konden de voetballers van Maastricht nog de 3-1 maken. "Die goal kwam totaal vanuit het niets, totaal ongelukkige goal en dan zie je dat zij ineens iets meer risico gaan nemen. Het was geen wereldpartij, maar het was wel mooi dat wij daarna nog 4-1 maakten."

Het gevoel is goed bij de Leeuwarders. Na de overwinning in Eindhoven, de overwinning op Utrecht en nu ook de overwinning op Maastricht, sluiten ze het seizoen goed af, zegt Schilder.

Play-offs halen is niet het doel

Hake is blij met de overwinning, waardoor ze zeker zijn van de play-offs, maar zegt dat de play-offs halen niet het doel is. Het doel is om de play-offs te winnen. Maar gezien het seizoen, vindt hij dit een goede prestatie.

Tien tegen elf is lastig

De 4-1 op MVV geeft een goed gevoel. "Ik denk dat we voor de rode kaart al een kans hadden dat we op 1-0 konden komen. Maar met elf tegen tien is het altijd een beetje lastig. Dan wil je graag, maar dan zie je ook dat ze even het hoofd verliezen en teveel door elkaar lopen." Ook Hake vindt dat de ploeg de eerste twintig minuten na de rust heel goed speelde. Daardoor was het extra zuur dat ze dan toch nog een tegengoal kregen.

Cambuur speelt volgende week tegen Twente. Dan hopen ze de reeks van successen voort te zetten. "Elke wedstrijd moet je aangaan om goed te presteren. Uiteindelijk gaat het erom dat je met een goed gevoel een wedstrijd speelt en dat je er op die manier ook goed de eerste ronde van de play-offs in kunt gaan, en nog liever de tweede."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(advertinsje)
(advertinsje)