Cambuur wint van tien man MVV en is zeker van play-offs

In het eigen Cambuurstadion heeft SC Cambuur vrijdagavond met 4-1 gewonnen van MVV Maastricht. Door de overwinning is Cambuur zeker van deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. MVV kwam al snel met 10 man te staan en gaf twee penalty's weg.
Cambuur speelt in de strijd om de play-offs alleen nog maar finales. Alle wedstrijden moeten worden gewonnen om nog kans te maken op nacompetitie.
De Leeuwarders beginnen de wedstrijd dan ook fel en krijgen al snel kansen. Ook MVV is ook fel, al doet dat op een andere manier blijken. Nadat Schroijen in de derde minuut al geel krijgt, moet in de achtste minuut Dimitri Lavaléé het veld verlaten na een zware overtreding op Issa Kallon.

Penaltys

In de 27e minuut maakt MVV opnieuw een overtreding, alleen deze keer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Martens vindt het een penalty en Robin Maulun schiet die binnen: 1-0. Na de goal zakt MVV in en domineert Cambuurt, maar dat lijkt niet voor grote kansen te zorgen. Net voor rust krijgt Kallon wel een duw, wat de scheidsrechter opnieuw een penalty vindt. Maulun verzilvert de kans en zorgt daarmee ook meteen voor de 2-0 ruststand.
Cambuur wint fan tsien man MVV en is wis fan play-offs

Prachtige goal van Schilder

Ook na rust zoekt Cambuur de aanval. Na een paar kleine kansjes is het in de 55e minuut Robbert Schilder die voor de 3-0 zorgt. Vanaf een meter of 20 schiet hij de bal hard in de kruising.

Hattrick

Tien minuten laten moet Cambuur toch een tegengoal verwerken. Een schot van Joshua Holtby eindigde via Emmanuel Mbende achter Cambuur-doelman Xavier Mous. Net voor tijd maakte Robin Maulun nog zijn hattrick en zette daarmee de 4-1 eindstand op het scorebord.

Play-offs

Door de overwinning op MVV en het verlies van Roda JC tegen Den Bosch is Cambuur zeker van de play-offs om promotie naar de Eredivisie.
Cambuur wis fan play-offs
SC Cambuur - MVV Maastricht 4-1 (2-0). 28. Robin Maulun 1-0, 45. Robin Maulun 2-0, 55. Robbert Schilder 3-0, 66. Emmanuel Mbende (e.d.) 3-1, 90. Robin Maulun 4-1.
Opstelling SC Cambuur: Mous, Sai, Steenvoorden, Mbende, Sambissa (60/ Bangura), Jansen (79/ Calor), Schilder, Kallon, Maulun, Ciganiks, Robertha.