Volleybalsters Sneek geen kampioen, wel trots

25 apr 2019 - 14:44

De volleybalsters van VC Sneek hebben niet voor een stunt kunnen zorgen in de strijd om het kampioenschap van Nederland. Sliedrecht Sport was in de finale met 3-0 te sterk voor de Friezen. De Zuid-Hollanders pakten hun derde titel op rij.

Sulver maksimaal helber: Janieke Popma

Na de eerste teleurstelling waren de Friese vrouwen toch vooral trots op een verrassend sterk seizoen met een nieuwe trainer en veel nieuwe spelers. Trainer en spelers kijken nog een keer terug op een bijzonder seizoen. Voor VC Sneek-libero Janieke Popma is het (voorlopig) ook haar afscheid als topvolleybalster.

De finale om het kampioenschap van Nederland was voor Hester Jasper waarschijnlijk het afscheidsduel in de clubkleuren van VC Sneek. Het 17-jarige talent is ambitieus en staat open voor een buitenlands avontuur. Bondscoach Jamie Morrison heeft Jasper toegevoegd aan de voorlopige selectie van Oranje en was onder de indruk van Jasper in de finale. Jasper heeft nog geen nieuwe club, maar Paul Oosterhof rekent erop hij het volgend seizoen zonder het jonge Sneker talent moet doen.

Follybalster VC Snits nei it bûtenlân

Aanvoerder Roos van Wijnen werd eerder in 2015 en 2016 kampioen van Nederland met VC Sneek. Sindsdien is er in de selectie en staf veel veranderd. Trainer/coach Paul Oosterhof werd aangesteld als opvolger van Petra Groenland en veroverde bij zijn debuut op het hoogste volleybalniveau dus zilver met de Friese vrouwen.

Follybalsters VC Snits dochs bliid mei sulver

(Advertentie)
(Advertentie)