Cambuur tegen directe concurrent MVV, Robertha vervangt Hendriks

25 apr 2019 - 14:30

Sportclub Cambuur speelt vrijdag de thuiswedstrijd tegen MVV uit Maastricht. Voor de Leeuwarders opnieuw een 'finale' in de strijd om een plek in de play-offs. Dat geldt ook voor MVV. Cambuur staat momenteel achtste met 54 punten uit 36 wedstrijden. Die plek geeft recht op deelname aan de play-offs. MVV is de nummer elf, met maar een punt minder dan Cambuur en die plaats is niet genoeg voor de play-offs.

Er staan nog een paar clubs in de buurt, dus Cambuur moet winnen om plaatsing voor play-offs in eigen handen te houden. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan.

MVV goed in uitwedstrijden

MVV is een lastige ploeg. Helemaal in uitwedstrijden doet de ploeg uit Maastricht het goed. "MVV is na kampioen FC Twente de best presterende ploeg in uitwedstrijden", zegt trainer René Hake van Cambuur. "Als we winnen, zijn we zeer waarschijnlijk nóg niet zeker van plaatsing voor de play-offs. Dat hangt dan ook weer van andere uitslagen af. Maar door te winnen kunnen we ons wel beter positioneren. Maar MVV gaat ook voor de laatste kans. We kunnen blijven speculeren, maar dat moet je in het casino doen."

Cambuur heeft wel een spitsenprobleem. Vaste spits Sam Hendriks raakte zwaar geblesseerd in de wedstrijd van afgelopen maandag tegen FC Den Bosch en clubtopscorer Kevin van Kippersluis is geschorst. Nigel Robertha wordt tegen MVV de spits; Issa Kallon is de vervanger van Van Kippersluis. Voor Robertha betekent een basisplaatst tegen MVV meedoen op het moment dat het er toedoet. De spits baalt ervan dat Hendriks zwaar geblesseerd is, maar wil zijn kans wel pakken.

Robertha heeft nog een contract voor een jaar bij Cambuur, maar de club heeft hem een aanbod gedaan om langer te blijven. Robertha wil langer bij Cambuur blijven. "Mijn zaakwaarnemer en ik zijn er wel uit. We gaan erover praten met Cambuur", zei hij donderdag na de training.

Trefwoorden: 
SC Cambuur Leeuwarden voetbal MVV
(advertinsje)
(advertinsje)