400 kansarme Friezen moeten aan het werk

24 apr 2019 - 06:34

Het Rijk stelt 2 miljoen euro beschikbaar, om 400 mensen in Fryslân aan werk te helpen. Dat staat in een plan dat VNO-NCW, MKB Noord en het regionaal werkbedrijf 'Fryslân Werkt!' hebben opgesteld.

It projektplan Perspectief op werk - Foto: Omrop Fryslân

Er zijn in Fryslân 400.000 mensen die zeer lastig aan een betaalde baan komen. Het gaat om statushouders, mensen met een fysieke of verstandelijke beperking en mensen zonder opleiding. Het Rijk stelt twee keer 1 miljoen euro beschikbaar voor acties om zulke kansarme mensen aan werk te helpen.

Met het actieplan dat nu is opgesteld, verwacht wethouder Douwstra van de gemeente Leeuwarden dat die 2 miljoen ook echt beschikbaar komt. Douwstra is bestuursvoorzitter van het regionaal werkbedrijf 'Fryslân Werkt!', dat dit plan moet uitvoeren. In het regionaal werkbedrijf zijn alle Friese gemeenten vertegenwoordigd, en ook het UWV, de vakbonden en mbo-scholen.

Bestjoersfoarsitter Douwstra fan it wurkbedriuw Fryslân oer it projektplan.

Er zijn in Fryslân 40.000 mensen die een uitkering hebben en op zoek zijn naar werk. Met het projectplan dat is opgesteld, zouden 400 van hen aan werk kunnen worden geholpen. Zodra het Rijk de 2 miljoen euro heeft toegezegd, wil het regionaal werkbedrijf aan de slag. Douwstra verwacht dat dat niet lang meer zal duren.

(advertinsje)
(advertinsje)