32 rijplaten gestolen van zandwinningterrein in Drachten

23 apr 2019 - 17:05

In Drachten zijn afgelopen weekeinde 32 rijdplaten gestolen. De platen werden van het terrein bij de zandwinning van Jatra Eastersanding aan de Steven meegenomen. De rijplaten zijn 6 bij 1,5 meter en behoorlijk zwaar, de eigenaar dnekt dat de dieven magneten hebben gebruikt om de platen in te laden.

Foto: Facebook: Jansma Drachten

Gjalt Jan Jansma, eigenaar van de zandput en van het bedrijf JATRA hoorde dinsdagochtend van de machinist dat de rijplaten weg waren. "Het zijn professionals geweest, want wij konden geen sporen zien. Dus waarschijnlijk met een magneetklem of iets dergelijks zijn ze ingeladen."

Dinsdag konden ze wel aan het werk bij de zandput, maar als het weer begint te regenen, dan krijgen ze wel problemen. En zomaar vervangen kost ook veel geld. "De platen kosten zo'n 800 euro per stuk, in totaal is het dus zo rond de 25.000 euro", seit Jansma.

De platen hebben een bruine kleur en de inscriptie JATRA. Het bedrijf heeft aangifte gedaan en vraagt mensen om uit te kijken naar deze platen. Ook zoekt het bedrijf getuigen die meer weten over de diefstal.

Gjalt Jan Jansma over de diefstal van de rijplaten

Trefwoorden: 
Drachten diefstal Jatra rijplaten
(advertinsje)
(advertinsje)