Ouders proberen met actie geld voor rolstoelbus zoon Ties bij elkaar te krijgen

22 apr 2019 - 20:19

De 7-jarige Ties uit Sneek zit in een rolstoel. Eigenlijk al zijn hele leven. Door hersenbeschadiging kan hij maar een paar stappen zetten. De rolstoel moet dus overal mee naartoe. Daarvoor is een rolstoelbus nodig die zijn vader en moeder eigenlijk niet kunnen betalen. Ze moeten nog ongeveer 25.000 euro verzamelen. Een crowdfundactie moet nu voor een oplossing zorgen.

crowdfundingsaksje rolstoel

Deur-aan-deur-actie

In de tuin van moeder Annemiek Hulzenga liggen een paar honderd statiegeldflessen. "En er lag eerst nog minstens drie keer zoveel. En dat lijkt dan best een hoop, maar als je die vervolgens inlevert is het eigenlijk nog steeds niet zoveel waard."

De afgelopen weken zijn Annemiek en haar vriend in alle deuren in hun buurt in Sneek af geweest om de flessen op te halen. "Maar soms lag er ook zomaar een envelop met wat geld op ons te wachten als we langskwamen. Het was echt hartverwarmend om te zien."

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Verhuizing

Maar genoeg was het nog niet. Ook online werd er geld ingezameld. Op de website Dream or Donate kan gedoneerd worden. En zo is er al meer dan 10.000 euro opgehaald. Maar dat moet 25.000 euro worden. "We kunnen het zelf niet betalen, omdat we over een paar jaar ook zullen moeten verhuizen. Ons huis is niet geschikt voor een grotere rolstoel. De deuren zijn niet breed genoeg en eigenlijk zou Ties niet de trap op moeten. Maar die verhuizing kunnen we niet betalen, als we nu al ons geld al besteden aan de rolstoelbus."

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

"Tillen kan niet meer als Ties te groot wordt"

Op dit moment moet Ties nog steeds de auto in getild worden door zijn vader of moeder. En dat gaat nu nog, maar hij groeit hard. En dat betekent dat het al heel snel niet meer te doen is om Ties de auto in te tillen. "We willen de bus eigenlijk voor de zomer hebben. Voor die tijd zou het geld binnen moeten zijn. We hopen nog op wat subsidie van de gemeente voor de ombouw van de bus, maar de rest moet echt uit de crowdfunding komen."

Moeder Annemiek Hulzenga over wat er precies met Ties aan de hand is

Trefwoorden: 
crowdfunding rolstoelbus Ties
(Advertentie)
(Advertentie)