VC Sneek verliest opnieuw, waardoor kampioenschap wel heel ver weg is

21 apr 2019 - 19:22

VC Sneek heeft zondag opnieuw een wedstrijd in de strijd om de landstitel verloren. De tweede wedstrijd van de best-of-5-serie won Sliedrecht Sport opnieuw.

Hester Jasper - Foto: www.orange-pictures.nl

Sliedrecht won zondag met duidelijke cijfers. Daardoor staan ze nu met 2-0 voor in de strijd om het landskampioenschap.

In hun eigen sporthal ging Sneek slecht van start. Sliedrecht kwam vlot op een 1-5 voorsprong, maar door sterk optreden van Roos van Wijnen en Hester Jasper leek op 4-6 alles weer mogelijk. Niets was minder waar. Binnen een kwartier was het 8-25 voor de gasten.

De tweede set ging een stuk beter voor de ploeg uit Sneek. Ze pakten een maximale voorsprong van drie punten (7-4), maar onder leiding van servicekanon Esther van Berkel ging de winst weer naar Sliedrecht, deze keer met 25-21.

In de derde set ging het lang gelijk op, maar na 15-15 maakten de dames uit Zuid-Holland de set beheerst af.

"Ze hebben ons vastgezet vanaf het eerste moment, en eigenlijk niet meer losgelaten", zei trainer Paul Oosterhof van VC Sneek.

VC Snits-Sliedrecht Sport Play-off 2

Sliedrecht Sport heeft nu nog een overwinning nodig voor de derde landstitel op rij.

Het derde duel is woensdag 24 april in sporthal De Basis in Sliedrecht. Alleen als Sneek dat wint is er een vierde wedstrijd. Die zou op zondag 5 mei zijn in Sneek. Een eventuele vijfde wedstrijd is op zaterdag 11 mei in Sliedrecht.

Sneek moet al die drie wedstrijden winnen om kampioen te worden. Als het aan talent Hester Jasper ligt, is het seizoen van VC Sneek nog niet voorbij.

VC Snits-Sliedrecht Sport Play-off 2

(Advertentie)
(Advertentie)