Jonge Nederlandse korfballers met overmacht door naar WK-finale

20 apr 2019 - 19:22

De Nederlandse korfballers onder 19 jaar hebben zich overtuigend geplaatst voor de WK-finale. In Leeuwarden wonnen ze de kwartfinale tegen Hongarije met een monsterscore van 54-6. En de halve finale tegen Duitsland was ook een prooi voor Oranje.

In het jonge Oranje-team speelt één Fries, Marvin Piepers van LDODK. Hij kijkt uit naar de finale.

Het is de eerste keer dat er een officieel WK wordt gehouden in deze leeftijdscategorie. En voor Piepers is het ook de laatste keer. Volgend jaar is hij te oud om er aan mee te doen.

In de poulefase won Nederland vrijdag ook al van Duitsland. Toen met 26-8. In de halve finale was het ook niet spannend. Die won Nederland met 20-4.

Marvin Piepers is niet de enige speler van LDODK in de selectie van bondscoach Leon Simons. Charlotte de Jong stond ook in de basis. Zij komt echter niet uit Friesland, maar uit Groningen.

Charlotte de Jong - Foto: Freark Wijma, Omrop Fryslân

Traditioneel zijn er in het korfbal twee landen die met kop en schouders boven de rest uitsteken: Nederland en België. En ook al leek Chinees Taipei in de buurt van de Belgen te komen, in een rechtstreekse wedstrijd hadden de Belgen geen enkele moeite met de Aziaten. In de kwartfinale werd het 30-18.

De finale is dus zondag toch weer de klassieker tussen Nederland en België, Aanvang 15:45, in Het Kalverdijkje in Leeuwarden.

Trefwoorden: 
korfbal WK U19
(advertinsje)
(advertinsje)