WK korfbal tot 19 jaar in Kalverdijkje in Leeuwarden

19 apr 2019 - 22:56

In Leeuwarden is vrijdag het eerste officiële WK korfbal voor spelers tot 19 jaar begonnen. In het Kalverdijkje spelen twaalf landen - verdeeld over drie poules - om de wereldtitel.

Het lijkt erop dat dit officiële jeugdtoernooi voor het eerst en laatst in Leeuwarden wordt gehouden, want het is de bedoeling dat het WK U19 voortaan de wereld overgaat. De organisatie is trots op de ontwikkeling van het evenement, maar gaat het na 22 jaar ook missen.

Nederland speelt in poule A met Duitsland, Catalonië en Maleisië. In poule B spelen Chinees Taipei, Portugal, Tsjechië en Hongkong (China) en in poule C zitten België, Engeland, Hongarije en China. Marokko zou ook meedoen, maar door moeilijkheden rondom het visum moest de enige Afrikaanse deelnemer zich afmelden.

In het Nederlandse team spelen twee spelers van LDODK uit Gorredijk, namelijk Marvin Piepers en Charlotte de Jong.

LDODK-trainer Henk Jan Mulder was vrijdag als coach van de Duitse coach aanwezig om de staf te helpen met analyse en tactiek. Mulder ziet dat het niveau op het WK nog enorm verschilt. Nederland is duidelijk topfavoriet, daarachter vechten meerdere landen om een plek in de top drie.

Zaterdag zijn de kwart- en halve finales en zondag is de finale om 15.45 uur, met om 17.00 uur de slotceremonie. Het volledige programma is te vinden op de website van het WK Korfbal U19.

Trefwoorden: 
LDODK WK kuorbal U19
(advertinsje)
(advertinsje)